неділю, 30 травня 2021 р.

ПРАВА ДИТИНИ В УКРАЇНІ: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ДОТРИМАННЯ, ЗАХИСТ

 

1 червня в Україні та світі відзначають Міжнародний День захисту дітей. Це свято нагадує нам про те, що діти є особливою соціальною групою населення, яка має свої права, інтереси, специфічні проблеми, але не може самостійно відстоювати і захищати їх перед суспільством. «Світовою конституцією прав дитини» називають Конвенцію про права дітей, прийняту Генеральною асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. З того часу практично всі країни світу ратифікували документ. Україна включила Конвенцію в національне законодавство 27 вересня 1991 року.

Кожна держава світу прагне захищати права дітей, забезпечуючи їм здорове, безпечне та гідне життя.

Майбутнє дітей залежить від нас, а наше майбутнє залежить від них. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство. Давайте створимо для них такий світ разом, бо чужих дітей не буває!

До Міжнародного дня захисту дітей у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки експонується книжкова виставка «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист».

Представлені законодавчі документи, книги, статті з періодичних видань по даній тематиці.

Серед літератури привертають увагу книги для батьків, які дають можливість успішно спрямовувати, навчати, пестити, любити, привчати до дисципліни, підтримувати і надихати своїх дітей – починаючи з самого народження.

 

Також у пригоді батькам, які прагнуть виховати відповідальних, розумних, добрих дітей, стануть книги з психології та педагогіки, отриманих від Українського інституту книги (УІК). Батьки зможуть знайти відповіді на запитання, які виникають при вихованні гіперактивних та замкнутих дітей, агресивних та тривожних, обдарованих та конфліктних. Допоможуть розібратися в питаннях адаптації та готовності дітей до школи з проблемами насильства в сім’ї та превентивного виховання неповнолітніх. та отримають рекомендації щодо профілактики даних негативних проявів.

Немає коментарів:

Дописати коментар