вівторок, 1 червня 2021 р.

ПРАВА ДИТИНИ В КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ

 До Міжнародного дня захисту дітей у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася онлайн правова година «Права дитини в контексті сучасних викликів» для представників ОТГ та бібліотечних працівників області.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Волинській області Любов Сітовська зупинилась на Конвенції ООН про права дитини – міжнародному правовому документі, що визначає права дітей. Розповіла про роль інституту Омбудсмана в України та національного превентивного механізму в захисті прав дитини, а також порушення, про які йшлося в щорічній доповіді Уповноваженого за 2020 рік.

Регіональний представник також наголосила на ролі та значенні служб у справах дітей в громадах, оскільки саме громада є центром, який захищає та забезпечує права дітей, виявляє сім’ї, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, оцінює їхні потреби, надає необхідні соціальні послуги.

Учасників заходу було ознайомлено з напрацюваннями адвокаційного проєкту «Від упередження до суспільного діалогу», а саме про створення консультаційного пункту з питань оформлення ідентифікаційних документів, видачі та обміну паспортів представникам ромської спільноти.

Ініціатива реалізовується кіноклубом медіапросвіти з прав людини Docudays UA  при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки в рамках «Кампанія з підвищення рівня впливу громади на процеси прийняття рішень на місцях та розвитку демократичних стандартів врядування – на підтримку реформи децентралізації», за сприяння та підтримки ГО «Докудейз».

Учасниками правоосвітньої події були представники ОТГ Волині та бібліотечні працівники.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар