четвер, 24 червня 2021 р.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – ПРАВОВА ОСНОВА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ СУСПІЛЬСТВА І ДЕРЖАВИ

 

Українська держава має багатовікову історію державотворення. Сучасна незалежна Україна отримала свою Конституцію 28 червня 1996 року, яку вважають однією з найдемократичніших конституцій у світі.

Конституція – це дороговказ вільної та незалежної держави, філософія зовнішньої та внутрішньої політики, основа законодавчої системи. Основний Закон встановлює форму держави, систему державних органів, визначає порядок їх формування та діяльності, основні права та обов’язки громадян.

З нагоди відзначення 25-ої річниці Конституції у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася правова година «Конституція України – правова основа життєдіяльності суспільства і держави».

У заході взяли участь: регіональний координатор із зв’язків з громадкістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області – Віталій Єлов, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області – Любов  Сітовська, старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноваженого з контролю за дотримання прав людини в поліцейській діяльності з дислокацією у Волинській області УДПЛ Національної поліції України – Наталія Бартошук, спеціалісти Луцького місцевого центру надання безоплатної вторинної допомоги Соломія Куліш, Оксана Павлосюк, Вікторія Осіпчук,  начальник відділу методології Головного управління пенсійного фонду України у Волинській області Алла Лейбик,  директор книгозбірні, Заслужений працівник культури України – Людмила Стасюк, фельдшер Голобської амбулаторії загальної медичної практики – Ольга Чепенюк, талановитий ромський юнак Сергій Юзепчук, виставка художніх робіт якого експонувалась на заході.

На заході була представлена книжкова виставка «Конституція України – правовий оберіг держави». Присутні ознайомилися із законодавчими актами, книгами, статтями з періодичних видань, що розкривають зміст та сутність прав, свобод та обов’язків людини й громадянина в Україні. Серед представлених книг видання, "Конституція і становлення конституційної демократії в україні (2014 – 2018 роки)" автора Володимира Кампо, подароване нашій бібліотеці Українським інститутом книги.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар