неділю, 17 жовтня 2021 р.

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є торгівля людьми. Це третій, після торгівлі зброєю та наркотиками, за прибутковістю злочин. На превеликий жаль, ця проблема не втрачає актуальності й у наш час. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу.

Проблема торгівлі людьми є дуже гострою, особливо в цей нелегкий період для України, коли велика кількість громадян сподівається знайти кращого життя за межами нашої країни, але багато з них потрапляють до рук шахраїв. Державними установами, правоохоронними органами, міжнародними компаніями, а також мережею громадських організацій по всій території України приділяється особлива увага запобіганню торгівлі людьми.

З метою привернути увагу громадськості до цієї теми, у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Оленни Пчілки розгорнуто інформаційну книжкову виставку «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства».

Немає коментарів:

Дописати коментар