суботу, 17 квітня 2021 р.

Робоча зустріч в рамках проєкту «Від упередження до суспільного діалогу»

В межах заходів проєкту «Від упередження до суспільного діалогу» відбулася робоча зустріч партнерів з бібліотечними працівниками та представниками ОТГ. Під час зустрічі онлайн було проінформовано громаду про діяльність Центру з надання дистанційної безоплатної правової допомоги, яка проходить в режимі онлайн щовівторка з 15.00 до 17.00 год. Безоплатну правову допомогу можна отримати, звернувшись до комп'ютеризованих бібліотек з доступом до інтернету. Бібліотекарі допоможуть зв'язатися з юристами, поставити їм запитання і отримати відповідь в режимі онлайн.  Про роботу Центру та можливість доступу до правових послуг, починаючи з 2014 року,  розповіла директорка книгозбірні Стасюк Людмила Антонівна.

Працівники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов обговорили проведення дистанційного прийому громадян та надання фахових консультацій та окреслили механізм налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування щодо сприяння участі ромської спільноти у дистанційному прийомі.

З квітня 2021 року до роботи дистанційної приймальні будуть залучені фахівці Управління Державної міграційної служби, які надаватимуть правові консультації з питань оформлення, видачі та обміну паспортів зокрема, представникам ромської меншини, які проживають у віддалених районах області. 20 квітня 2021 р. дистанційний прийом буде здійснювати Консевич Микола Олександрович – заступник начальника Управління Державної міграційної служби у Волинській області. Консультації з питань правового режиму та захисту об’єктів історично-культурної спадщини буде надавати партнер проєкту голова ГО «Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії і культури» Оксана Сущук.

Нагадаємо, що це вже друга робоча зустріч в межах реалізації проєкту, кінцевою метою якого є внесення змін до Регіональної програми соціально-культурного розвитку національних меншин Волинської області.

Партнери проєкту:

Волинська обласна організація ромів «Терне Рома»

Представництво Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Волинській області

ГО «Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії і культури»

Відділ уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією у Волинській області).

Проєкт реалізується кіноклубом медіапросвіти з прав людини Docudays UA  при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки в рамках «Кампанія з підвищення рівня впливу громади на процеси прийняття рішень на місцях та розвитку демократичних стандартів врядування – на підтримку реформи децентралізації» за сприяння та підтримки ГО «Докудейз».

Немає коментарів:

Дописати коментар