середу, 27 листопада 2019 р.

XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

 Публічний показ документальної стрічки режисера Єнса Педерсена «Дівчина проти гравітації» (Данія) відбувся у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки в межах межах XVI Мандрівного фестивалю Docudays UA на Волині.
Героїня картини – 11-річна монгольська акробатка Ерденчімег не шукає опори деінде, а сама намагається стати нею для своєї родини. Донька ув’язненого на 12 років, вона мріє заробити для батьків на машину та новий дім, а собі – на новесенький iPhone. Їй потрібно торувати собі шлях у майбутнє,  як фізично,так і морально долати труднощі, але водночас і  радіти кожному дню. Незважаючи на різновікову аудиторію, доля цієї тендітної дівчини нікого не залишила байдужим, тому після перегляду відбулося обговорення стрічки, обмін думками та враженнями. Дякуємо за надані експертні коментарі регіональному представнику Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини у Волинській області Любові Сітовській та регіональному координатору Віталію Єлову; за активність студентам коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки  та учням Комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс №26 Луцької міської ради Волинської області”; за наданий комфортний простір – інформаційно-ресурсному Центру «Вікно в Америку» міста Луцька.

Правозахисну складову заходу доповнила Всеукраїнська Кампанія проти кібербулінгу, яка була започаткована   Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.. Результатом кампанії став випуск  буклету, який пояснює, як розпізнати кібербулінг, які на сьогодні існують реальні механізми протидії цькуванню в Інтернеті, куди звертатися та як діяти, якщо дитина зазнала психологічного й морального тиску в Інтернеті. Учасники   отримали буклет під час заходу.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар