четвер, 21 листопада 2019 р.

Патріотична година «У Революції Гідності – доля народу» (до шостої річниці протестних подій на Майдані та Революції Гідності)

Традиційно в листопаді Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки проводить заходи, присвячені буремним подіям 2005 і 2013 – 2014 років у Києві. У цей день вшановуємо громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Події в Києві не залишили байдужими і лучан. Акції громадського протесту в ті дні відбувалися і в Луцьку.
 Цей день – день гідності і смутку, день, коли ми згадуємо втрати і перемоги. Цього дня розпочалися протести, що переросли в переможну Революцію Гідності. Спогади про ці події неможливо втиснути в один день. Але цей день потрібен нам, щоб пам’ятати. Пам’ятати, що Свобода варта того, щоб за неї боротися, варта того, щоб за неї віддавати своє життя!
Запрошено було учасників Революції Гідності: Миколу Собуцького – одного із організаторів та учасника Євромайдану Луцька; Дмитра Безвербного – луцького журналіста, громадського активіста та актора      театральної студії "ГаРмИдЕр"; Мирослава Ватащука – волонтера, журналіста-інтернетника та організатора Євромайдану в  Луцьку; Марію Доманську – журналістку й громадську активістку.  Гості поділилися спогадами того періоду, переосмислили події відносно сьогодення України.
Поезію, присвячену подіям Майдану, прочитали студенти Луцького Центру професійно технічної освіти: Корнелюк Вікторія, Хомич Любов, Лавренюк Анна, Мілінчук Вікторія, Павлючик Анна.
Також були присутні учні Волинського обласного ліцею  з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.
Щиро дякуємо всім учасникам зустрічі і надіємося, що на Україну прийде мир.

       Дмитро Павличко «Встала мати Україна»
Встала мати Україна,
Сонце засвітила,
Пробудилася народна,
Незнищенна сила.

Сотні літ нас розпинали,
Та не побороли,
Бо не вмерла Україна,
І не вмре ніколи!

Слава тобі, Україно,
Невмируща слава,
Да святиться твоя воля
І твоя держава.


Щиро дякуємо усім і надіємося на співпрацю.
До нових зустрічей  !!!!!!

            Ведуча заходу – Олена Сільчук.

           Контактні телефони (0332) 72-48-46 (приймальня),

                   (0332) 72-54-52 (відділ читальних залів, Олена Владленівна)

Немає коментарів:

Дописати коментар