четвер, 6 грудня 2018 р.

Волонтер - це покликання та стан душі

  У відділі читальних залів, експонується викладка літератури та періодичних видань на тему: «Волонтер – це покликання та стан душі», яка присвячена  Міжнародному дню волонтера. Всі бажаючі можуть ознайомитися з тематичною підбіркою літератури.
У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера. Україна - єдина країна в світі, де цей день переходить в День збройних сил, який відзначається 6 грудня. День волонтера був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну. Волонтери - це мобільна резервна армія України.
Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров'я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших. Хорошим подарунком на День волонтера буде ваша допомога — невеликий благодійний внесок, прояв турботи і теплоти по відношенню до тих, кому це потрібно. 
  

               


Немає коментарів:

Дописати коментар