четвер, 16 травня 2024 р.

Не знає пам'ять забуття


Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

Терор, політичні переслідування і репресії вразили майже всі верстви населення України: науковців, письменників, культурних діячів, політиків, військових, священників та селянство. Катування та розстріли – чекали на кожного, хто не хотів коритися комуністичній владі, без суду та слідства карали невинних людей.

Здавалося, що всі ці жорстокі методи відійшли в минуле разом з падінням радянського союзу. Проте ідеологічні спадкоємці срср путінська росія знову принесла масові репресії на українські землі. 

День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення. Ціною надзусиль і багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет. Вона бореться за те, щоб сталінські методи Великого терору не були інструментом політики у XXI столітті.

Ми пам’ятаємо! Шана всім безневинно вбитим!

Цим трагічним подіям представлена книжкова виставка "Не знає пам'ять забуття". Запрошуємо до ознайомлення.






Немає коментарів:

Дописати коментар