понеділок, 29 травня 2023 р.

Дерев'яний коник як символ волонтерства, історії про тварин на війні та стійкість українців. В Кіноклубі Docudays UA при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбувся показ стрічки “Казка про Коника”


Перегляд документального фільму Уляни Осовської та Дениса Страшного “Казка про Коника” долучив до обговорення відвідувачів та працівників Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. Після перегляду відбулася розмова про те, як війна змінила українців, змінила нашу свідомість, погляди, цінності, а багатьох з нас життя навчило жити спочатку.  

Участь в обговоренні фільму взяла постійна відвідувачка бібліотеки Марина Кравцова, переселенка з Луганська. За словами пані Марини, кадри з фільму нагадали їй знайомі місця, там де вона народилася, де проходило її безтурботне дитинство та  насичене  активне доросле  життя. Це ті краєвиди Донеччини та Луганщини які постійно вирують у спогадах з мрією повернутися. Фільм також наповнений надзвичайно потужною енергетикою, якому надають позитиву яскраві анімаційні ролики, що засвідчують промоцію реальних історій про доброту під час війни. Пані Марина також пригадала як вона приїхала на Волинь, та наголосила на дружньому ставленні луцької громади до ВПО, де знайшла не тільки підтримку, а й однодумців і друзів. Також сподівається на втілення майбутніх проєктів, що будуть ініційовані нею, та направлені на взаємодію та соціальну згуртованість луцької громади та людей, які були змушені покинути свої домівки.

Експертом в обговоренні виступив кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психодіагностики Волинського національного університету імені Лесі Українки Антоній Мельник, який зазначив: «Цей фільм корисний як для тих, хто зазнав горя втрат, психологічних травм, розчарування в житті, так і для тих, хто незважаючи на власні турботи та побутові проблеми намагається зі всіх сил на своєму місці внести посильний вклад у допомогу людям, що були вимушені покинути свої домівки і поселитися на чужині. Незважаючи на викладення досить трагічних моментів, фільм, на мою думку, оптимістичний. Він дає змогу утвердитись в тому, що які б негаразди не стались в державі і у житті кожного з нас, ми НАРОД, який зламати не можливо!!!!»

Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов'язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.




















 

Немає коментарів:

Дописати коментар