середу, 23 лютого 2022 р.

Книжкові проекти до 30-ї річниці Незалежності України

У квітні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило мистецький конкурс на видання книжок до 30-річчя незалежності України.

Внаслідок проведення мистецького конкурсу з розроблення моделі інформаційного продукту графічного характеру та виробництва поліграфічної інформаційної продукції на тему «Книжкові проекти до 30-ї річниці Незалежності України» Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки отримала 214 примірників книг, за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Українського інституту книги. Зокрема, відділ читальних залів отримав завдяки означеному проекту 108 видань – якісних, – актуальних з новітнім прочитанням історії.

Мета проєкту – створити та актуалізувати унікальний перелік найважливіших книжок, які викликали суспільний резонанс, відсилали до важливих історичних періодів чи подій, повертали забутих чи силоміць вилучених із суспільного дискурсу персоналій, сприяли створенню національної ідентичності і становленню Незалежності нашої держави, формували імідж України за кордоном та сприяли єднанню усієї України завдяки високій якості та актуальності.

Запрошуємо до знайомства з новими виданнями!

Будемо раді бачити Вас в стінах нашої бібліотеки!


P.S. Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Немає коментарів:

Дописати коментар