вівторок, 21 вересня 2021 р.

ТОП найпопулярніших книг про здоров'я

Здоровий спосіб життя – це концепція життєдіяльності людини, спрямована на поліпшення і збереження здоров'я за допомогою відповідного харчування, фізичної підготовки, морального настрою, і, безумовно, відмови від шкідливих звичок. В наш час здоровий спосіб життя – це популярний тренд сучасного світу.

Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров’я, коли з’являється хвороба чи тимчасові нездужання. Тому турбота про своє здоров’я не має бути проблемою, а повинна стати обов’язковою справою, образом життя. Іноді людині просто не вистачає імпульсу для того, щоб поміняти свій стиль життя і звички: багато хто навіть не уявляє, в який спосіб підійти до цього. Тому, відділ читальних залів пропонує Вашій увазі найпопулярніші книги про здоров'я, отримані завдяки Українському інституту книги.


Бісс Е. Імунітет. Правда і міфи про щеплення [Текст] / Е. Бісс ; пер. з англ. А. Калинюк. – Київ : Наш формат, 2020. – 200 с.

Вакцинація розділила світ на два табори: одні кажуть, що щеплення вбиває дітей, а другі — що рятує. То хто ж має рацію? Як вакцинація впливає на імунітет? А санітайзери й антибактеріальне мило? Що буде з вами й рідними, якщо не вакцинуватиметеся ви? Ваші сусіди? Так-так, сусіди, адже щеплення оточення впливає й на ваш імунітет, який ніколи не був суто приватною справою. Авторка цієї книжки, Еула Біссс, після народження сина занурилася в імунологію. Вона сміливо руйнує стереотипи про щеплення, апелює до історії та літератури, вміло пов’язує реальність і міфологію. Прочитавши цю працю, ви точно знатимете, чи вакцинувати власну дитину. А ще під іншим кутом поглянете на вислів «ахіллесова п’ята» та історію про Дракулу.

Для широкого кола читачів, всіх, хто цікавиться питаннями зміцнення імунітету та вакцинації.

Ґандрі, С. Р. Парадокс довголіття. Як залишатися молодим до старості [Текст] / С. Р. Ґандрі, Дж. Ліппер ; пер. з англ. І. Павленко. – Київ : BookChef, 2020. – 400 с.

Автор бестселера New York Times "Парадокс рослин» представляє безпрецедентний план для довгого, здорового і щасливого життя.Наші клітини починають старіти з моменту нашого народження, але старіння не повинно означати руйнування. Всесвітньо відомий хірург доктор Стівен Гандріх лікував пацієнтів похилого віку більшу частину своєї кар'єри. Він знає — всі думають, що хотіли б жити вічно, поки не досягнуть середнього віку і не стануть свідками страждань своїх батьків і навіть однолітків. Так як же нам вирішити парадокс між бажанням дожити до глибокої старості і бажанням не старіти, зберігаючи всі переваги молодості? Ви знайдете відповідь у цій революційній книзі. Працюючи з тисячами пацієнтів, доктор Гандріх виявив, що «хвороби старіння», яких ми найбільше боїмося, не є просто функцією віку; скоріше вони є побічним продуктом нашого способу життя протягом десятиліть. У «Парадокс довголіття» він спроектував новий підхід до збереження молодості, заснований на підтримці здоров'я «найдавнішою» частини нашого організму — нашого мікробіома. Кишкові бактерії, складові мікробіом, багато в чому визначають наше здоров'я протягом багатьох років. Від таких хвороб, як рак і хвороба Альцгеймера, до артриту, нашого ваги і зовнішнього вигляду нашої шкіри, саме ці мікроби «командують парадом» і контролюють якість нашого життя у міру старіння. Гарна новина полягає в тому, що ніколи не пізно підтримати ці мікроорганізми і дати їм те, чого вони потребують, для їх (і свого власного) процвітання.

 

Книга про здорову вагітність [Текст] / В. Сірс [и др.]. – Харків : Віват, 2020. – 512 с. : іл. – (Світовий бестселер).

У «Книзі про здорову вагітність» автори зібрали найсвіжішу та найавторитетнішу інформацію, завдяки якій ви насолоджуватиметеся вагітністю й народите здорову дитину. З цієї книжки дбайливі батьки завчасно дізнаються про одинадцять правил планування вагітності, перших симптомах гормональних змін, найкращіх харчових продуктів для майбутніх мам, вітамінних добавках, корисних фізичних вправах та спеціально розроблених комплексів тренувань, режиму сну, формування дитячих здібностей ще в утробі, а також отримають лайфхаки щодо блокування стресу й нервових сплесків. Консультації у форматі «місяць за місяцем», у яких описано все, що чекає на жінку під час виношування дитини, допоможуть ретельно підготуватися до майбутніх здорових пологів. 

Морган Е. Гормони. Розмова про жіноче тіло, приголомшливі факти про критичні дні та про те, чому нас треба почути [Текст] / Е. Морган ; пер. з англ. О. Замойська. – Київ : Snowdrop, 2020. – 264 с.

Науково-популяна розвідка відомої британської журналістки і психологині Елеонор Морган відкриває перед читачами дивовижний і складнющий світ жіночого тіла, а ще не менш дивовижний світ жіночих переживань у пошуках самих себе та свого місця в суспільстві, закони і стереотипи в якому впродовж не одного тисячоліття створювали чоловіки. Багатий, непростий і часто контроверсійний матеріал авторці вдалося викласти максимально доступно, тому книжка стане незамінним путівником для будь-якої жінки на шляху до самопізнання, а для будь-якого чоловіка дороговказом до якнайкращого розуміння своєї коханої, матері, сестри, дочки. 

Озерна Д. Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя [Текст] / Д. Озерна. – Київ : Yakaboo Publishing, 2020. – 153 с.

Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону, внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Всі тези та висновки базуються на сучасних наукових даних, медичних рекомендаціях та протоколах діагностики і лікування. Авторка легко і детально пояснює, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. А окрім цього, посібник написаний для і про сучасних українців і українок, з глибоким розумінням та емпатією до їхніх щоденних викликів.

 

Раян Ф. Вірусосфера. Від застуди до COVID – навіщо людству віруси [Текст] / Ф. Раян ; пер. з англ.: Н. Палій, Р. Свято. – Київ : Yakaboo Publishing, 2020. – 304 с. 

Що таке віруси? Звідки походять нові їхні різновиди, як HIV-1 чи COVID-19? Чому вони взагалі виникають у наші дні? Чи став би світ кращим, якби цих паразитів зліквідували? Чи справді існування вірусів має значення? Це науково-популярне видання лікаря-дослідника про найпоширеніші віруси і їхню роль у нашому житті.
Автор доступною мовою пояснює, як діють віруси, звідки вони з’являються і чому без них не обійтись, чим вони нам загрожують та як ми можемо пом’якшити їхню загрозу.

Немає коментарів:

Дописати коментар