четвер, 25 червня 2020 р.

"КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – ОСНОВА ДЕМОКРАТІЇ ТА ПРАВ ЛЮДИНИ"

Щороку, починаючи 1996-го, 28 червня Україна відзначає День Конституції – єдине свято, яке закріплено в цій самій Конституції. Це – знаковий для українців день, бо в цей день ми, після багатьох років неприйняття і дискусій отримали основоположний документ найвищої юридичної сили.  

Захід відбувся за участі регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любові Сітовської, регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталія Єлова, старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією у Волинській області) Управління дотримання прав людини Національної поліції України Наталії Бартошук, заступника начальника юридичного управління Волинського апарату ОДА Лілії Дробишинець, представника Луцького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Ірини Кушпетюк. Заключне слово висловила Заслужений працівник культури України, директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмила Стасюк.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталій Єлов презентували щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина за 2019 рік».

Метою є інформування суспільства про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та регіонального представництва у Волинській області щодо стану додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік. Любов Сітовська розкрила слухачам  зміст щорічної доповіді Уповноваженого за 2019 рік, зупинилась на системних порушеннях, про які йшлося в доповіді, а також на тих рекомендаціях, які адресувалися державним компетентним органам для усунення виявлених порушень, звернула увагу на актуальних проблемах в сфері дотримання прав і свобод людини і громадянина. Віталій Єлов наголосив на завданнях та повноваження, функціях Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зосередився на результатах діяльності регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області та виявлених порушеннях прав людини і громадян під час моніторингових візитів.

До Дня Конституції в бібліотеці представлена книжкова виставка «Конституційні засади консолідації українського суспільства, демократичного розвитку та прав людини».










Немає коментарів:

Дописати коментар