четвер, 7 травня 2020 р.

Docudays UA-2020: переглянути фестивальні стрічки можна до 10-го травня включно


  17 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завершився та оголосив переможців та переможниць.

  Цього року фестиваль встановив низку рекордів: понад чотири тисячі хвилин безкоштовного актуального документального кіно онлайн, 250 віртуальних зустрічей у секції для професіоналів DOCU/ПРО, 70 фільмів з адаптованими субтитрами для людей з порушеннями слуху і три фільми зі звукописом для незрячих. Однак Docudays UA на цьому на завершується: більшість стрічок фестивальної програми можна переглянути на DOCU/SPACE до 10-го травня включно.
  Нагадаємо, що Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки є партнером Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA і нові фестивальні стрічки можна буде переглянути під час Мандрівного фестивалю, який традиційно проходить в листопаді-грудні.
  У постійному доступі на DOCU/SPACE з’являться записи онлайн-трансляці правозахисних подій RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей майстерні документалістики DOCU/КЛАС, зустрічей з режисер(к)ами та кінокритиками. До постійної колекції платформи входять воркшопи та лекції DOCU/КЛАС попередніх років, а також створений потужний архів сучасної української документалістики, який формуватиме історію. Крайній перегляд, який відбувся в межах Кіноклубу в нашій бібліотеці, був присвячений життю ромської громади. Фільм Романа Бондарчука «Ромська мрія» завжди викликає жваве обговорення після перегляду і потребує фахових експертних оцінок під час дискусії. Стрічку можна буде переглянути на платформі DOCU/SPACE після 10-го травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар