суботу, 6 квітня 2019 р.

XVI МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ DOCUDAYS UA: ВСЕУКРАЇНСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ, ВРАЖАЮЧІ ФІЛЬМИ ТА ПРАВОЗАХИСНІ ПОДІЇ.

Цьогорічна концепція фестивалю була побудована на розгляді нового цифрового світу, що змінює всіх нас, наш спосіб мислення, звички, способи комунікації, усю нашу свідомість. Значна частина подій була присвячена темі захисту власних персональних даних,  а також захисту прав людини в цифрову добу.
Насичена лекція про медіаграмотність, презентація кампанії проти кібер-булінгу та кібер-грумінгу, обмін модераторським досвідом і показ кінофільму, зробленого в рамках платформи співпраці активіст(ок)ів і режисер(ів)ок та презентація нової колекції для кіноклубів Docudays UA – все це нас чекало під час всеукраїнської конференції «Документальне кіно як інструмент медіа просвіти з прав людини». Яскраво, цікаво, змістовно.  Окремо хочеться подякувати організаторам за насичену правозахисну програму. Я мала унікальну можливість ознайомитися з проектом “Шерифи для нових громад”, де присутніх ознайомили з 7 успішними моделями організації безпечного середовища у сільських громадах Херсонської, Полтавської та Харківської областей. Також відбулася презентація збірки “Успішні практики безпеки. Український масштаб”, одним із авторів якої є Алла Тютюнник, експертка з прав людини, керівниця правозахисного департаменту Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини DOCUDAYS UA. Сталкінг, інтернет-булінг і порнопомста – це нові форми  насильства в інтернеті про які говорили учасники круглого столу організованого правозахисною організацією Amnesty International Україна.

А ще безліч надзвичайно цікавих документальних проектів, які спонукають до роздумів та надихають на подальшу роботу.







Немає коментарів:

Дописати коментар