понеділок, 8 квітня 2019 р.

Нова колекція фільмів в Кіноклубі Docudays UA при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Цього року кіноклубна фільмотека поповнилася новими потужними документальними фільмами. Що цікавого запропонують  стрічки п`ятої колекції  Docudays UA, які вже доступні для показів і дискусій? 
Це високохудожні, досконалі документальні твори, які  яскраво впливають на почуття і  свідомість глядача та  одночасно  спонукають до роздумів, рефлексій  і діалогів про важливість дотримання прав людини в світі. Основною відмінністю колекції є більша кількість українських фільмів, а також документальні стрічки відзначені нагородами на  інших міжнародних фестивальних майданчиках.
Фільми колекції  торкаються різних актуальних тем:  вибору жінки, коли вона дізнається що  вагітна дитиною із синдромом Дауна (Анна Бединська «В іншому світі»);  соціальної адаптації колишніх ув’язнених («Нове життя Ґоґіти» режисер Леван Коґуашвілі); важливості реалізації права на сім’ю, щасливе дитинство (Аліса Коваленко «Домашні ігри»); подолання стереотипів (Дмитро Сухолиткий-Собчук «Інтерсекція»); проблеми «євро сирітства» («Я-Куба» Осе Свенгайм Дрівенес); про перший в історії Північної Кореї концерт рок-гурту («День звільнення»  Уґіса Олте, Мортена Траавіка ) та ін.
Стрічка «Укриття» Анастасії  Максимчук  -  фільм-портрет волонтерів, які самотужки рятують безпритульних тварин, історія зоозахисника і доґхантера, які перетинаються в невидимій війні за визначення поняття людяності в країні, де громадяни  часто змушені діяти замість уряду.
«Про чоловіків і війну» (режисер Лоран Бекю-Ренар), «Побачимось у Чечні» (режисер Александр Кваташідзе) – фільми, які працюють з непростою темою війни, її фатальним впливом на людину, що виливається в посттравматичний розлад, але торкається й тих наслідків, що неможливо забути, лишити в минулому та розчинити в монотонному повсякденні.
 Фільм «Інтернет-залежний» (режисерок Шош Шлам, Гілла Медаліа) порушує важливу тему цілковитого занурення у цифровий світ підлітків. Стрічка показує життя реабілітаційного центру в Пекіні й досліджує залежність трьох китайських підлітків – від дня їх прибуття до реабілітаційного центру,  лікування  і до повернення додому. Фільм «Dixie Land» відомого режисера Романа Бондарчука також нагадає про перші складні питання юності.


П`ятий сезон кінопоказів – відкрито. Ми будемо говорити про особисте, складні теми та (не)втілені мрії. Усі фільми  чекають своїх глядачів і глядачок, обговорень та вражень, інсайтів та дискусій. Ми також відкриті для співпраці під час виховних заходів та на час роботи пришкільних таборів!

З питань організації показів та виїзних зустрічей  звертайтесь за телефоном:

(0332) 72-54-52 – Жанна Володимирівна

Немає коментарів:

Дописати коментар