понеділок, 11 лютого 2019 р.

«ОУН. 90 років боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу».


Вся історія України – це історія визвольних змагань нації за державність, однак особливе місце посідає історія боротьби під проводом ОУН, жоден інший етап боротьби народу за державність не був таким чисельним, організованим і натхненим як період діяльності Організації українських націоналістів.
     З нагоди 90-ї річниці створення ОУН у Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки організована книжкова виставка «ОУН. 90 років боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу».
      Книжкова експозиція представлена двома розділами: «ОУН: тернистим шляхом до омріяної України», «Лицарі української незалежності».
     Основу книжкової виставки склали книги, документи та вибрані матеріали, рідкісні діаспорні видання про історію створення, становлення Організації Українських Націоналістів, провідників українського визвольного руху – Степана Бандери, Романа Шухевича, Ярослава Стецька, Євгена Коновальця та інших провідників ОУН, міністрів відновленої Української держави які були відправлені в концтабори та розстріляні в ХХ столітті.
     У найважчі часи патріоти,  люди твердої волі зібрались із вірою, що Україна була, є і буде. Люди об’єднались у непростих умовах і  це дало велику віру, що наша країна має відродитись. Ми, українці ХХІ століття, захищаємо нашу незалежність не просто на словах, а є свідками того, як тисячі воїнів взяли у руки зброю, щоб оборонити землю. Ми маємо чим гордитись, спільно відродили нашу армію, повернули церкву і робимо усе, щоб держава стала могутнішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар