понеділок, 8 жовтня 2012 р.


ПОЕТ ЧИСЛА І ФОРМУЛИ

     120-річчю від дня народження видатного вченого Михайла Пилиповича Кравчука присвячена презентація книжкової виставки "Поет числа і формули", розділами якої є: "Гордість української математики", "Голгофа академіка Кравчука", "Моя любов - Україна і математика", "Земний шлях від Волині до Магадану".

   Михайло Кравчук - великий учений-математик,  легендарна особистість. "Син неба", "Поет німого числа","Лицар математики", "Учений з обличчям Христа", "Творець музики чисел", "Титан математичної думки", " Корифей математики", гордість українського народу і математики - ось неповний перелік тих епітетів, якими його нагороджують і науковці, і письменники, і журналісти... 
       Народився в селі Човниця, Ківерцівського району на Волині, закінчив Луцьку гімназію із золотою медаллю.
    Він жив і горів безмірною любов’ю до України і до Математики. Увесь свій короткий вік працював невпинно й творчо на благо науки, освіти рідного народу. Мозок його працював так напружено, що здавалося, не витримає, ось-ось вибухне; увесь він був у постійному науковому пошукові й творчому неспокої. 

   Слово про Михайла Кравчука сказала Заслужений вчитель України, вчитель-методист, вчитель математики НВК №26 Тамара Коць.




 




    В презентації взяв участь і виступив член Національної спілки журналістів України, педагог, краєзнавець, громадський діяч Валерій Тинчук.                                                                              


Немає коментарів:

Дописати коментар