четвер, 6 квітня 2023 р.

XI “Неповторність” підбила підсумки та визначила переможців

   Старт XI обласного літературного конкурсу «Неповторність» відбувся 12 серпня 2022 року в День молоді. Це творче змагання було започатковане 2002 року. Це єдиний в Україні конкурс  старт якому наддала обласна бібліотека, метою проведення якого  є підтримка талановитої молоді та сприяння переможцеві у виданні першої книги. 

   Організаторами конкурсу є управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки. Літературний проєкт, що реалізовується  бібліотекою, підтримує творчу молодь та надає можливість талановитому учаснику/ці видати свою першу збірку. Конкурсанти, що посідають 2 та 3 місце отримують грошову винагороду.

   Цього року журі творчого змагання поповнилося новими іменами визнаних літераторів.

   На розгляд журі конкурсу у складі голови – відомого письменника, літературознавця, видавця Миколи Мартинюка, членкинь НСПУ, літераторок Олени Пашук, Наталії Шульської, Софії Стасюк та заступниці директора з наукової роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Євгенії Євтушок, були представлені 27 робіт учасників конкурсу.

   З вітальним словом до учасників звернулися директорка Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Наталія Граніч та член організаційного комітету конкурсу, Заслужений працівник культури України Людмила Стасюк, яка сприяла становленню творчого змагання та формуванню унікальної концепції підтримки молодих та креативних творчих особистостей.

   Особливістю цьогорічного конкурсу є те, що деякі  учасники перебувають за межами України і свої роботи подавали, перебуваючи у статусі тимчасового захисту в країнах Європи, Америки. На конкурс надійшли роботи з Німеччини, Польщі, США.

   Доєдналися до події онлайн Катерина Лагановська учениця Луцького ліцею № 14, яка перебуває в Німеччині та Олег Крот – студент Варшавського університету.

   Переможцем ХІ обласного літературного конкурсу «Неповторність» став Олег Крот (м. Луцьк). Друге місце посіли Дворак Анастасія (м. Луцьк), Лагановська Катерина (м. Луцьк). Третє місце – Маркопольська Тетяна (м. Луцьк), Паюк Павло (м. Луцьк), Фінкевич Юлія (м. Луцьк)

   Лауреатами, з врученням відзнак бібліотеки та журі, визнали: Тімова Олександра (м. Рожище, Волинська обл.); Ковальську Ольгу (смт. Маневичі, Волинська обл.); Бранчук (Нагорну) Дарину (с. Пулемець,  Волинська область); Муржак Юлію (селище Сахкамінь, Камянець-Подільський р-н., Хмельницька обл.); Сиротюка Павла (с. Радехів, Ковельський р-н., Волинська обл.); Шевчук Анастасію (с. Топільне, Луцький р-н., Волинська обл.).

   Нагороджував та вітав переможців заступник начальника управління культури з питань релігій та національностей облдержадміністрації Валерій Дмитрук.

   Завершилася літературна імпреза  читанням поетичних творів переможців та лауреатів. Натхнення не вмістиш у рамки літературних спілок та конкурсів. Сподіваємося що цей конкурс виплекає ще не одне талановите покоління, давши можливість талановитій креативній молоді бути почутими та реалізованими.



   Увагу присутніх привернула книжкова виставка ««Неповторність»׃ від перших літературних кроків до визнання». Поезію Миколи Мартинюка «Як багато в житті ми своєму не знали…» продекламувала Алла Євпак, провідний бібліотекар відділу читальних залів. Модератор заходу завідувач відділу читальних залів Жанна Литвина.


 
Відеоряд з історії літературного конкурсу "Неповторність"

Немає коментарів:

Дописати коментар