неділю, 13 листопада 2022 р.

Відеопрезентація книжкової виставки: "Майдан. Простір гідності, свободи і єднання"

  21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революцій, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

  Вже 9-й рік в Україні тривають військові дії, а з 24 лютого цього року почалась повномасштабна війна з росією. А початком цього став Майдан, наше прагнення жити гідно та вільно.

  Дев’ять років, які минають від початку Євромайдану, що переріс в Революцію Гідності і докорінним чином змінив обличчя сучасної України – це невеликий час із точки зору історії. Але  достатній, щоб переосмислити те, що відбулося.  І головне на цьому шляху – не забувати ціну, яка була заплачена, і тих, хто віддав життя за наше майбутнє. 

  Саме цьому феноменові, що тривав понад три місяці, та ідеалам свободи та гідності, за які він постав, присвячено тематичну виставку «Майдан. Простір гідності, свободи і єднання», яка експонується у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.


   Відеопрезентацію підготували: Олена Сільчук, головний бібліотекар відділу читальних залів та Софія Ворожейкіна, завідувачка відділу автоматизації і комп’ютерних бібліотечних технологій Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

  Війна триває, тож за свою свободу українці мають боротися досі, але Революція Гідності залишається символом перемоги.

   Слава Україні ! Смерть ворогам !!!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар