середу, 7 грудня 2016 р.

МАНДРІВНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ НА ВОЛИНІ

   В рамках Мандрівного міжнародного фестивалю про права людини Docudays UA у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулися перегляди фільмів – «Остап» Тараса Дроня, «Люди, які прийшли до влади» Олексія Радинського і Томаша Рафи.
    Перший фільм розповів про долю двох братів, один з яких знаходиться у Львові вдома, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за донецький аеропорт. 
Фільм «Люди, які прийшли до влади» Олексія Радинського і Томаша Рафа знятий у березні–квітні 2014 року на Донбасі.  Документальна стрічка дала можливість глядачам побачити  події, які відбувалися у той період своїми очима, зробити власні оцінки та прокоментувати побачене. На цьогорічному Docudays UA незалежне журі визнало фільм переможцем конкурсу DOCU/УКРАЇНА. Фільм демонструвався також на Одеському міжнародному кінофестивалі, фестивалі документального кіно DOK Leipzig у Німеччині, а в грудні попрямує до Варшави на фестиваль WATCH DOCS.
    В обговоренні фільмів взяли участь головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації  Головного територіального управління юстиції у Волинській області – Марія Місюк, члени ГО «Переселенці Криму та Донбасу», студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, громадські активісти, адвокати, журналісти. 

Немає коментарів:

Дописати коментар