четвер, 14 квітня 2016 р.

Презентація документальної повісті журналіста, письменника Юрія Зилюка «Попіл Чорнобиля»

     26 квітня минає 30 років від часу техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, події, яка перекреслила долі багатьох українців. Аварія своїм чорним крилом зачепила і Волинь: до зони радіоактивного забруднення потрапили Камінь-Каширський, Маневицький, Любешівський райони. Тисячі волинян побували в зоні АЕС в якості ліквідаторів, перепиняючи шлях смертоносному атому.
      Документальний літопис подій 30-літньої давності твориться і на Волині.  2015 року в видавництві «Терен» побачила світ повість нашого земляка Юрія Зилюка «Попіл Чорнобиля», який сам був ліквідатором. Адже,  немає нічого достовірнішого, аніж свідчення очевидців. Особливо, якщо ці свідчення не просто спогади, оприлюднені за кілька десятиліть після того, як відбулися події, бо людина здатна з часом щось забувати, а свідчення, які були зафіксовані на папері чи плівці упродовж перебігу реальних подій. Такою, власне, є і документальна повість, яку ми сьогодні презентували. Книга побачила світ за обласною програмою підтримки книговидавничої справи у 2015 році. 384 примірники її отримали бібліотеки Волині за посередництва нашої книгозбірні.
       На зустрічі виступили відомі волинські письменники: Петро Коробчук – голова обласної організації Національної спілки письменників України, директор видавництва «Терен» Андрій Криштальський, Володимир Лис, Сергій Цюриць, Володимир Місюра, а також заступник голови Волинського обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» – Кухтей Ростислав Адамович, директор нашої книгозбірні – Стасюк Людмила Антонівна. Поезію про Чорнобиль декламували: Влад Мельник, Ольга Боярин, Микола Куницький, Олександра Павловська, Олександра Поліщук та їх керівник Оксана Крамар гуртка художнього читання "Слово – не криця".

Немає коментарів:

Дописати коментар