середу, 6 серпня 2014 р.

ПЕРША СВІТОВА ВІЙНА І УКРАЇНА

      100 років назад розпочалася Перша світова  війна, що забрала мільйони людських життів. Майже вся територія України, розділена між ворогуючими імперіями, стала театром бойових дій. Змушені воювати у складі регулярних армій держав по різні боки фронту, українці мають свій скорботний рахунок величезних втрат у тій трагедії.
      Саме цій події присвячена книжкова виставка – "Перша світова війна і Україна".
     В першому розділі виставки "Трагічний слід Першої світової війни в серцях українців" зібрані документи, матеріали та спогади учасників тих подій.
     У травні-червні 1916 року військами царської Росії  був здійснений Луцький прорив на Південно-західному фронті. Ця подія уславлена в історії як Брусиловський прорив – за ім’ям головнокомандуючого фронтом генерала Олексія Брусилова. Розділ "Брусиловський прорив на Волині: факти, документи, матеріали" відкривається спогадами О. Брусилова.
    Третій розділ – "Перша світова війна: політичні наслідки та долі людства".





      Нині ми знову змушені збройно обороняти незалежність від зовнішніх зазіхань, ламати імперські плани іншої країни. Українці з притаманними їм волелюбством і патріотизмом зуміють відстояти свою державу, відновити та захистити її територіальну цілісність!
      Запрошуємо Вас до перегляду!        

Немає коментарів:

Дописати коментар