вівторок, 3 квітня 2012 р.

Живе поезія у мові, у гніві, в посмішці, в любові

     Поезія – справжня таїна, вище  покликання, яке людина не обирає, але яке кличе за собою, завдаючи страждань, даруючи радість, наповнюючи глибиною, змушуючи до відповідальності за кожне сказане тобою слово.
     21-ого березня, коли сонце і місяць ділять добу навпіл, коли скресає земля, очікуючи нове життя, згідно з рішенням ЮНЕСКО, відзначається Всесвітній день поезії.  Цей день  покликаний сприяти розвитку поезії,  відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва (театром, танцями, музикою, живописом)  На літературному вечорі, продовжуючи традицію живого звучання поетичного слова, вже вшосте оголошено про початок обласного літературного конкурсу «Неповторність»  на кращий поетичний чи прозовий твір серед творчої молоді віком від 15 до 30 років, який проводять управління культури і туризму та управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації і Волинська ОУНБ імені Олени Пчілки
   Про початок шостого конкурсу в своїх виступах говорили заступник начальника управління культури і туризму Валерій Дмитрук, головний спеціаліст з питань молодіжної політики управління  у справах сім’ї, молоді та спорту Вікторія Демчук та заслужений працівник культури директор бібліотеки Людмила Стасюк. 









  Твори молодих авторів оцінюватиме компетентне журі у складі: голови – члена Національної спілки письменників України Клавдії Данилівни Корецької.. В склад журі входять  члени Національної спілки письменників України  Віктор Вербич, Олена Пашук, кандидат філологічних наук,  директор поліграфічно-видавничого дому „Твердиня” – Микола Мартинюк, заступник директора з наукової роботи Волинської ОУНБ імені Олени Пчілки Євгенія Євтушок.
На вечорі учасники гуртка художнього читання «Слово не криця» будинку культури мікрорайону «Вересневе» прочитали поезію переможниці  першого конкурсу «Неповторність» Галини Глодзь. Це їх власне бачення, особиста інтерпретація, власний дотик до творчості поетеси. Художній керівник – Оксана Крамар

 
Детальніше про літературний вечір дивіться http://www.0332.in.ua/news/128886 і


3 коментарі:

  1. Дорогі колеги! Оскільки нам прийшла нагорода «Чудо-блог»,
    ми повинні передати її по естафеті іншим блогам. Після перегляду багатьох блогів, ми пропонуємо вам цю нагороду.

    Потрібно:
    - подякувати тому, хто нагородив Вас званням "Чудо-блог" та розмістити активне посилання на його блог;
    - розмістити на своєму блозі зображення нагороди;
    - передати естафету іншим цікавим блогам;
    - написати сім фактів про себе;
    - повідомити про нагороду в коментарях.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Христос Воскрес! Дорогі колеги! Щиро вітаємо Вас з Світлим Христовим Воскресінням. Бажаємо міцного здоров’я, родинного затишку, творчого натхнення, здійснення всіх задумів і мрій.
      Щиро дякуємо за високу оцінку нашої роботи. Постараємося виправдати Вашу довіру і надалі наповнювати блог новими цікавими інформаційними матеріалами.

      Видалити