середу, 28 червня 2023 р.

Тварини в умовах повномасштабної війни

 

Сьогодні у відділ читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки завітали вихованці творчого табору дитячої медіа школи COOL Media School. Для них було проведено патріотичну виховну годину під назвою «Тварини в умовах повномасштабної війни».

На заході мова йшла про тварин, які допомагають нашим захисникам долати труднощі війни, про зв'язок людей і тварин, який не порушила навіть безжальна й безглузда війна, розв'язана росією, для якої насильство і приниження стали нормою.

Також було презентовано благодійну книгу «Рятуючи чотирилапих (та людей) в Україні», подаровану книгозбірні одним з небайдужих користувачів бібліотеки.


Це збірка історій про порятунок тварин від війни, яка має на меті привернути увагу до безпритульних тварин в Україні, яких за останній рік стало значно більше. Прилаштування безпритульних тварин в сім’ї є найкращим та найбільш гуманним способом скорочення кількості хвостиків у притулках та на вулицях.

Діти із задоволенням переглянули збірку відеороликів про тварин, викладених у відкритому доступі в YouTube різними ЗМІ України.

Українці під час війни вразили світ своєю людяністю і добротою, зокрема, це проявилося у ставленні до тварин, яких турботливо забирали навіть з найгарячіших точок.


Чимало тварин стали учасниками оборони України на передовій. Вони не тільки антистрес, а й додаткові очі та вуха для бійців.

Кожного дня від війни в Україні страждають беззахисні створіння, які потребують людської допомоги. Важливо пам'ятати, що всі ми можемо допомогти нашим тваринам, врятувати їх та вберегти від жорсткості.

Це можна зробити багатьма способами:

1) надіслати гроші волонтерам;

2) нагодувати;

3) евакуювати;

4) прихистити;

5) напоїти;

6) вилікувати.

Вони не можуть захистити себе самі, тому це повинні для них робити ми, люди.

Тварини стали заручниками цієї війни і не можуть обійтись без нашої допомоги.

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар