четвер, 22 червня 2023 р.

Наркоманія – шлях в безодню!

 

«Життя саме по собі – ні благо, ні зло; 

воно вмістилище і блага, і зла, дивлячись по тому, 

на що ви самі його перетворите»

М. Монтень

 

    Навряд чи знайдеться в українському суспільстві молода людина, яка не уявляє згубності наркоманії. Однак кількість молодих людей, котрі з власної волі долучені до панування цієї пристрасті над ними, з року в рік не зменшується, а зростає.

    На обліку в закладах охорони здоров’я перебуває близько 100 тисяч осіб, які вживають наркотики. За оцінками Міністерства внутрішніх справ України, реальна цифра споживачів наркотиків у 10–12 разів більша, ніж кількість офіційно зареєстрованих, і може становити понад один мільйон осіб.

    Щорічно на наркооблік береться понад 10 тисяч молодих людей, а понад 1,5 тисячі помирає від передозування наркотиками. Ситуація набуває загрозливих масштабів і цілком може розглядатися як проблема національної безпеки.

    За узагальненими даними офіційної статистики останніх десятиліть майже 90% наркоманів – це люди до 25 років, серед яких третина – жінки. В Україні останнім часом спостерігається тенденція до підліткового і дитячого поширення наркоманії: вік першого вживання наркотиків 13–15 років, а в деяких містах країни він значно менший – 9–13 років. До групи підвищеного ризику, крім підлітків і дітей, належать особи без певного місця проживання, безробітні та ін. Середня тривалість життя наркоманів, за даними низки досліджень, становить трохи більше 30 років, з яких близько 8–10 років становить активне вживання наркотиків. Таким чином, наркомани, як правило, не переживають законодавчо встановлений вік молоді – 35 років.

    Юнаки і дівчата, подумайте над тим, що вас чекає попереду, якщо ви будете вживати наркотики. Підступність їх у тому, що розплата неминуча. Зробіть одне-єдине зусилля. – Не піддайтеся спокусі легковажного «знайомства» з наркотичною речовиною! Пам’ятайте, це отрута і неминуча смерть! Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству.

   Виховуйте в собі моральну чистоту. Здоров’я, радість життя і щастя у ваших руках!

   До вашої уваги книги та журнальні статті на розгорнутій виставці «Основні напрямки та проблеми протидії наркоманії», яка організована у відділі читальних залів. 

 

Просимо до перегляду.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар