середу, 1 червня 2022 р.

«Права дитини в контексті сучасних викликів» (1 червня – Міжнародний День захисту дітей)

«Усе, що ми робимо, — робимо заради дітей. Бо вони продовження кожного з нас, майбутнє України. Батьківська безумовна любов, прийняття і захист допомагають малечі розкрити потенціал і стати успішними дорослими. А щасливі громадяни творять щасливу, успішну та мирну країну», — написав у твітері з нагоди Дня захисту дітей Президент Володимир Зеленський.

Станом на 27 травня 2022 року 679 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 241 дитина загинула та понад 438 поранено. «Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 151, Київській – 116, Харківській – 108, Чернігівській – 68, Луганській – 50, Херсонській – 49, Миколаївській – 45, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у м.Києві – 16, Житомирській – 15»

Діти бояться обстрілів, бояться за своїх близьких, бояться смерті. Аби захистити їх від жахіть війни, дітей намагаються вивезти в безпечні країни. Нині приблизно кожен другий український біженець це дитина.

Переміщені діти та їхні батьки продовжують відчайдушно шукати безпеки, стабільності та захисту.

Дітей продовжують вбивати та ранити, а жорстока реальність довкола залишає у маленьких хлопчиків та дівчаток глибокі травми на все життя. Війна перевернула життя мільйонів дітей нищівним чином. Війна спричинила одне з найшвидших широкомасштабних переміщень дітей з часів Другої світової війни, ознаменувавши зловісну віху, жахливі наслідки якої можуть відчувати щонайменше кілька наступних поколінь. 

До Міжнародного дня захисту дітей у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки експонується книжкова виставка «Права дитини в контексті сучасних викликів». Запрошуємо до перегляду.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар