неділю, 29 серпня 2021 р.

Шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ

Унікальна можливість для освітян організувати шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ, який триватиме з 20 вересня по 10 жовтня.

Це означає, що фільми з колекції Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA зможуть безкоштовно побачити учні сотень шкіл.

Освітяни можуть до 1 вересня зареєструвати свою школу чи клас за посиланням: https://bit.ly/3C3Oafv.

Реєструйтесь самі та діліться інформацією з колегами.

Цього разу темою DOCU/ТИЖНЯ стане демократія як верховенство влади народу, який через своїх представників відстоює інтереси і цінності різних соціальних груп.

Стрічка, яку переглянуть та обговорять учні 5-7 класів, – «Цап за голос» нідерландського режисера Єрун ван Велзена тривалістю 51 хвилина. Фільм отримав приз Young Vision на Міжнародному фестивалі документального кіно Millenium в Бельгії у 2016 році.

Для учнів 8-11 класів ми підготували фільм – «Голосуйте за мене, будь ласка», режисера Вейдзюнь Чена, спільного виробництва Данії та Китаю, тривалістю 55 хвилин.

В 2007 році фільм було визнано кращим на Американському фестивалі документальних фільмів Silverdocs та Traverse City. У 2008 році він отримав нагороду журі, Golden Bull на Міжнародному кінофестивалі з прав людини в Бахрейні, отримав премію Грірсона за найзахопливіший документальний фільм на Лондонському кінофестивалі, також фільм було номіновано на премію «Еммі».

Про обидві стрічки та сценарії обговорення, які підготували спільно з експертами з правозахисту детальніше розповімо в наступних постах.

DOCU/ТИЖДЕНЬ проводиться в рамках проєкту «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» що фінансується Європейським Союзом, Національним фондом на підтримку демократії та Kernel.

Немає коментарів:

Дописати коментар