четвер, 22 серпня 2019 р.

Інформаційно-правова година до Дня Незалежності України

З нагоди відзначення 28-ої річниці Незалежності України у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки працівниками юстиції Волині за участі Регіонального центру з надання БВПД в області проведено інформаційно-правову годину на тему: "Незалежність України. Міністерство юстиції та його територіальні органи: досягнення в розбудові демократичної правової держави”.
У своєму інформаційному повідомленні заступник начальника управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Микола Герасимик звернув увагу на головних передумовах прийняття Акту проголошення незалежності України.
Представник юстиції ознайомив присутніх з новаціями  у сфері державної реєстрації,  реалізації ініціатив #ЧужихДітейНеБуває, а саме ухвалення та імплементації жорсткого і ефективного законодавства щодо протидії домашньому насильству, наданні безоплатної правової допомоги тощо. Особлива увага у виступі була приділена реалізації загальнонаціонального проекту “Я МАЮ ПРАВО!”, який реалізовується спільно з Волинською ДОУНБ імені Олени Пчілки.
Фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк акцентувала увагу на тому, що система безоплатної правової допомоги, що гарантується державою, не стоїть осторонь загальнодержавних процесів. Разом із тим, держава визнає важливість і необхідність безоплатної правової допомоги, як соціальної гарантії, та забезпечує стабільне її фінансування.
Про спільну діяльність бібліотеки і партнерів, реалізацію майбутніх право просвітницьких проектів йшлося у виступі директора книгозбірні Стасюк Людмили Антонівни.
Під час події експонувалася тематична виставка “Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній”.



Немає коментарів:

Дописати коментар