понеділок, 14 травня 2018 р.

«Боротьба Джамали»

      18 травня 2018 суспільство відзначає трагічну подію - роковини депортації кримських татар. З часу масштабної трагедії минуло 74 роки, але  кримськотатарський народ знову опинився перед викликом – російська окупаційна влада уже четвертий рік поспіль шляхом утисків, беззаконня, приниження людської гідності та релігійних почуттів,свавільних затримань і насильницьких зникнень порушує права корінного народу Криму. З метою залякування застосовуються арешти й проводяться судові процеси за абсолютно несправедливими звинуваченнями над людьми, які не визнають законність окупації Криму. В межах відзначення Днів Європи в Україні Кіноклуб Docudays UA при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки запрошує на перегляд  документального фільму шведської режисерки Елін Йонссон «Боротьба Джамали», яка зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію та складність становища кримських татар у наш час.
Учасниками заходу будуть – голова ГО «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов, спеціалісти Головного територіального управління юстиції у Волинській області, представники Луцького місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Перегляд відбудеться 16 травня о 12 год.

 В оселях та мечетях кримських татар представники окупаційної влади РФ проводять обшуки, усіляко порушують права людини, а лідерам народу заборонили в'їжджати на півострів та контактувати з рідними, які зазнають постійних утисків.

Немає коментарів:

Дописати коментар