суботу, 17 березня 2018 р.

ПЕРЕГЛЯД ДОКУМЕНТАЛЬНОЇ СТРІЧКИ МИКОЛИ БОНДАРЧУКА, ДМИТРА ТЯЖЛОВА "ТРУДНИЙ" В МЕЖАХ КІНОКЛУБНИХ ЗУСТРІЧЕЙ DOCUDAYS UA

    До участі у навчальному семінарі «Конвенція ООН про права дитини» був запрошений Кіноклуб Docudays UA, який діє при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки. На прикладі  документального сюжету учасникам було запропоновано обговорити права дітей, обов’язки батьків, а також обов'язки держави в рамках Конвенції ООН про права дитини. 
   Учасниками перегляду були батьки та діти з багатодітних сімей, які активно долучилися до обговорення. Можна стверджувати, що стрічка Миколи Бондарчука знайшла саме свою аудиторію. Як зазначили присутні, фільми Docudays окрім високої художньої й естетичної цінності мають великий потенціал для обговорення найактуальніших тем. У заході взяли участь: начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик, начальник та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання БВПД Людмила Носкова і Світлана Прус, представники ГТУЮ у Волинській області Богдана Довгополова-Савотюк, Ольга Ющик та Марія Місюк, а також заступник директора управління соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Вадим Міщук.    Андрій Петрик поінформував присутніх про те, що 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»  та прокоментував проблему насильства в сім’ї. Були запитання до експертів, щодо розв’язання сімейних конфліктів та попередження насильства. Юристами був запропонований алгоритм дій, в разі коли людина потерпає від скоєного проти неї правопорушення, з поміж яких зазначили переслідування, сексуальне домагання та ін. Присутні зазначали що такі зустрічі дуже потрібні, щоб більше знати про свою безпеку і захист. Спеціалісти юридичних служб розповіли про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Гості підготували роздаткові матеріали для присутніх. Інформаційні матеріали надали також Amnesty International Ukraine ‪#‎AmnestyinternationalUkraine‬ #tot_amnesty  та освітній проект  #НеБийДитину  http://happydity.org
   Проект «Не бий дитину» ( Natalia Bida) надав для заходу буклети у вигляді   коротких підказок батькам, щодо альтернативи фізичному та психологічному покаранню дітей. Це своєрідна шпаргалка по опануванню власних негативних емоцій, коли дитина не слухається та нових методик по вихованню маленьких непосидючих дослідників. Буклети підготовлені на основі досліджень професійних психологів, досвіду педагогів із зарубіжних країн, які допоможуть всім стати щасливими батьками.
  Команда  правозахисного руху Amnesty International в Україні (Soldado Kowalisidi ) надіслала буклети «Зупинимо насильство сьогодні», де можна отримати інформацію про різні види насильства, його прояви та наслідки для фізичного і психічного здоров’я людини, а також номери телефонів, за якими можна звертатися в разі скоєння правопорушення. Листівки (права жінок) стануть доповненням для тих, хто цікавиться темою порушень прав жінок та подолання гендерних стереотипів.  Дякуємо партнерам за змістовні матеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар