понеділок, 4 вересня 2017 р.

Тематична зустріч "Герої Небесної Сотні на захистті європейських цінностей» для учнів загальноосвітніх шкіл. Відзначаємо День знань в бібліотеці!

           Вже стали доброю традицією зустрічі з учнями шкіл в стінах нашої книгозбірні 1 вересня, які приурочені до Дня знань. Тема нашої сьогоднішньої зустрічі «Герої Небесної Сотні на захисті європейських цінностей».
        На нашій зустрічі були присутні вчителі і учні шкіл НВК №9 і ЗОШ №2, з цікавістю слухали події, які розповіли їм ведучі заходу Олена Сільчук та Клавдія Гайтрова.
         Цього року Україна отримала БЕЗВІЗ, шлях до якого був тернистим і досить трагічним.
        Україну змінює молодь, яка усвідомлює своє призначення. Вона не знає смаку рабства, її не сковують давні звички й стереотипи. Її думка свіжа й нестандартна, а дух не пригнічений принизливою покорою перед злом.Ще ніколи українці так інтенсивно не підтримували європейські цінності та євроінтеграційний курс держави. Вперше за всю історію незалежності ми спостерігали, як поряд із національним стягом майоріла символіка ЄС. Україна продемонструвала світові мирний протест українців, який мав єдину мету – відновлення цінностей демократії та поваги до прав людини.
Події на Майдані змінили внутрішній світ багатьох українців, саме про них ми сьогодні будемо згадувати. 

                    
               
                
                
              
              
              
              
                
                  
                  
                   
                     
                      
        Олена Сільчук розповіла про нашого земляка, який брав участь у подіях на Майдані – це Рустам Хамраєв, який був випускником навчального закладу (Луцького НВК №9).
За національністю узбек, громадянин України. На Майдані був з самого початку, з кінця листопада 2013 року. В лютому під час вуличних боїв у Києві стояв на барикадах, ризикуючи життям, із-під куль снайперів діставав поранених та вбитих своїх побратимів, врятував двох медсестер, сам був поранений і отруєний газами. Отримав контузію. Незважаючи на поранення, у бою був до кінця, не залишивши ні барикади, ні своїх побратимів. Першу медичну допомогу отримав в Києві, згодом в Луцьку. Не пролікувавшись до кінця, в березні 2014 року знову повернувся на Майдан. Був волонтером в «МедАвтоМайдані Об'єднаному», жив в наметовому містечку. Коли розпочалася збройна агресія проти України, Рустам на війну на Схід відправився добровольцем прямо з Майдану. Ім'я луцького айдарівця Рустама Хамраєва без сумніву увійшло в історію України. На жаль, він загинув, захищаючи незалежність України на Сході нашої держави.
     Вчителі і учні переглянули відео з Рустамом, яке надала його родина.
На жаль, продовжує проливатися кров за соборність України. Територія Донбасу перетворилася на зону АТО, куди відсилають найкращий цвіт нації.
Ми разом будемо молити Бога, молити небо, щоб прийшов кінець цій війні, щоб не гинули наші бійці, щоб не залишалися сиротами діти, щоб розпач і біль не краяли серця батьків.
   Вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Героїв Майдану та усіх тих Героїв, які заплатили своїм життям за світле майбутнє України. 




Немає коментарів:

Дописати коментар