неділю, 5 березня 2017 р.

Презентація книг Сіми Кордунової «Що в пам'яті живе» та «Чекаємо з моря погоди? І звідки та біда?»

В ювілейний для Сіми Кордунової рік (2016) на Волині побачили світ  два різножанрових видання «Що в пам'яті живе» та «Чекаємо з моря погоди? І звідки та біда?», презентація яких відбулася у Волинській Доунб імені Олени Пчілки. Сіма Дмитрівна – талановита літераторка, композитор, член Волинського крайового Братства Святого Апостола Андрія Первозванного, член волинського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, член Братства ветеранів ОУН – УПА Волинського краю імені Клима Савура, лауреат обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, дипломант Всеукраїнського конкурсу гумору і сатири «На межі тисячоліть».
Творчий ужинок ювілярки нараховує сімнадцять книг, серед  яких  пісенні та поетичні збірки, художні твори, історико-краєзнавчі дослідження, публіцистика, гуморески та сатира, твори для дітей. Поетичні збірки Сіми Кордунової  «Що в пам'яті живе» та «Чекаємо з моря погоди? І звідки та біда?»  –  побачили світ протягом двох останніх років і свідчать про багатогранність особистості і таланту. Та найбільш знана Сіма Дмитрівна  як поет-гуморист. У  збірці «І звідки та біда?»  вперше у своїй літературній творчості звернулась до популярного в народі жанру байки. На літературній імпрезі учасники ознайомилися з творчим доробком талановитої письменниці, кого по праву можна вважати справжньою українкою.  Присутні також мали можливість переглянути фрагмент фільму із серії «Про себе – про Україну», присвяченого життєвому та творчому шляху Сіми Кодунової Волинської обласної творчої дитячої студії “Боривітер”(керівник Марія Лукашевич).  У кожному фрагменті фільму Сіма Дмитрівна залишається вірна своєму життєвому кредо «Я – українка, українська мати, і Україна – то моя земля»
     Твори автора прозвучали у виконанні  керівника гуртка художнього читання «Слово – не криця» мікрорайону Вересневе  Крамар  Оксани та її вихованців - Владислава Мельника, Софії Шевчук, Андрія та Ліани Гнітецьких, Віталія Чорноуса.
      Відбулися виступи голови Волинського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Валентина Добрянського, голови Волинського крайового Братства Святого Апостола Андрія Первозванного Андрія Бондарчука, директора видавництва "Надстир’я Світлани Політило, Заслуженого вчителя України Лесі Ковальчук, керівника I патріотичного хору на Волині "Посвіт" Ростислава Кушнірука, поетеси Марії Пишук, Заслуженого працівника культури України Людмили Стасюк.


Немає коментарів:

Дописати коментар