середу, 3 червня 2015 р.

ДЕБАТНИЙ КЛУБ "ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ТОЛОКА"

    Сьогодні у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася прес-конференція про діяльність Волинського осередку ГО "Федерації дебатів України" у сезоні 2014–2015 рр.
      Дебати – це популярна у всьому світі інтелектуальна гра, яка має на меті розвиток розумового і творчого потенціалу людини.
       У дебатах одна команда аргументовано доводить певне твердження(тему), а інша – опонує їй. Критеріями перемоги є більша переконливість і обrрунтованість тез виступу команди.
       До того ж, це міжнародний студентський рух: дебатні клуби існують в університетах усього світу, щорічно проходять Європейський (EUDC) і Світовий (WUDC) чемпіонати з дебатів.
        Дебати сприяють розвитку:
  • аналітичного і критичного мислення – вміння аналізувати, виявляти сильні і слабкі сторони тих чи інших тверджень і знаходити оптимальні рішення;
  • структурного мислення – здатність структурно викладати свої думки, будувати логічні ланцюжки, бачити системно ту чи іншу проблему;
  • ораторських навичок – розвивають вміння тримати себе перед аудиторією, допомагають подолати страх перед виступами, сприяють оволодінню промовою і мистецтвом переконання;
  • лідерських і організаторських  якостей;
  • навички роботи в команді.
      А також, дебати дозволяють поглиблювати і систематизувати нові знання в сфері права, культури, релігії, філософії, політики, економіки та інших сферах суспільного життя.
      У Луцьку віднедавна(7 місяців) діє дебатний клуб "Інтелектуальна толока", який збирає молодих, активних людей, яким небайдужі суспільні та політичні проблеми і власний інтелектуальний розвиток. Тут школярі та студенти займаються розвитком ерудованості, логіки, аналітичних та ораторських здібностей.
      Розвиток дебатного руху в нашому регіоні – річ актуальна і потрібна як для підвищення інтелектуального рівня молоді, так і для гідного представлення регіону на всеукраїнському рівні.  
Запрошуємо усіх спробувати себе в цьому інтелектуальному спорті. Докладніше на сторінці в соціальній мережі: http://vk.com/fdu_volyn

Немає коментарів:

Дописати коментар