середу, 6 травня 2015 р.

ПАМ’ЯТЬ, ЯКА НАС ОБ’ЄДНУЄ

         
             У відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулась година пам’яті до дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні "Пам’ять, яка нас об’єднує".
Суперечності навколо складних подій минулого завжди носили гострий характер. Тому, для уникнення протистояння в громадському й політичному житті України, завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.
 На заході виступили діти війни, ветерани бібліотечної справи, чиє дитинство співпало з роками Другої світової війни – Ольга Віталіївна Гороть та Віра Олексіївна Бєлоножко.
Привітали гостей зі святом директор книгозбірні, Заслужений працівник культури України – Людмила Антонівна Стасюк, голова профспілки бібліотеки – Галина Василівна Дрозд. Також прозвучало музичне вітання у виконанні Надії Солохи.
Про події Другої світової війни, які дотепер не перестають вражати силою народного духу, створено тисячі книг, кінофільмів, картин, симфоній, пісень. На заході була представлена книжкова виставка:  «Ціна Перемоги: вклад українців у розгром нацизму».

 
Вітаємо з днем Перемоги! 
Мирного неба!



Немає коментарів:

Дописати коментар