понеділок, 30 березня 2015 р.

ВКЛОНЯЄМОСЬ ДОЗЕМНО УКРАЇНСЬКОМУ СОЛДАТУ

   Таку назву має книга, презентація якої відбулась у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. 
  Це перша книга про українських захисників, які зі зброєю в руках відстоюють незалежність та територіальну цілісність України на Сході держави. Це перший документальний щоденник про АТО, який покликаний показати людям глибину подвигу українських військових. Книга є спільним проектом творчої групи журналістів газети "Народна армія" – центрального друкованого органу Міністерства оборони України. Це правда про подвиги та будні наших солдат під час антитерористичної операції з перших вуст – від очевидців та її учасників. Видана книга військовими журналістами як данина пам’яті українським бійцям, що загинули на неоголошеній війні, а також тим, хто продовжує з честю виконувати свій військовий обов’язок заради майбутнього українського народу.
   До книги входять 68 невигаданих історій простих українців: різних за віком, чоловіків та жінок і навіть цілих сімей, з різних куточків країни, які ціною власного життя і здоров’я стали на захист України. За кожною історією – унікальна людина, справжній герой, який виконує свій громадянський та військовий обов’язок.
  У книзі опубліковано вірші, зворушливі листи від матерів, коханих, дітей воїнам з подякою за їх хоробрість, мужність, з побажаннями миру, добра, непохитної віри та надії у перемогу. Один із листів був прочитаний Надією Солохою – бібліотекарем відділу читальних залів.  Василина Луцан – ліцеїстка Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою прочитала власну поезію присвячену героям АТО.   
   Гостем заходу був Сергій Мерчук – заступник командира взводу полку спецпризначення «Азов», який розповів про військові будні наших солдат в зоні АТО. Його розповіді викликали зацікавленість у присутніх, про що свідчили багаточисельні запитання. Ще один очевидець і учасник подій на Сході – військовослужбовець Василь Крамар – відвідав захід, приїхавши у короткочасну відпустку до Луцька із Дебальцевого. Його мама – Оксана Крамар – висловила побажання всім мамам: дочекатися своїх дітей живими і здоровими, а всім присутнім – МИРУ! 
  Всі бажаючі змогли ознайомитися з матеріалами книжкової виставки: "Неоголошена війна. Щоденник пам’яті."
   Провела захід Жанна Литвина – завідувач відділу читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Немає коментарів:

Дописати коментар