середу, 19 лютого 2020 р.

«Небесна Сотня – літопис нашої пам’яті» (година-реквієм пам'яті Героїв Небесної Сотні)


        20 лютого – особлива дата для кожного українця, коли вшановують подвиг учасників революції Гідності та віддають належну шану тим, хто загинув протягом кривавих січневих та  лютневих днів 2014 року. Революційні події забрали життя більше ста активістів Майдану. Серед Героїв Небесної Сотні є і наші краяни: Василь Мойсей, Едуард Гриневич, Сергій Байдовський, Іван Тарасюк, Олександр Бадера, Юрій Сидорчук та Віктор Хом’як.
         Щороку Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки вшановує пам'ять тих волинян, які віддали своє життя під час трагічних подій на Майдані в Києві. Під час години – реквієму «Небесна Сотня – літопис нашої пам'яті» відбулася зустріч з рідними загиблих волинських героїв. Спогадами про загиблого брата Василя Мойсея поділився отець Роман, настоятель храму села Небіжка. Емоційним та зворушливим був виступ двоюрідної сестри Сергія Байдовського – Олени Стрельбіцької. Учасниками години – реквієму були також батько Василя Мойсея Михайло Іванович та мама Сергія Байдовського - Марія Євгенівна.
          
      Захід відбувся за партнерства з Луцьким педагогічним коледжем та за сприяння викладача суспільних дисциплін Кравця Анатолія Івановича. Щемливу пісню «Мамо, не плач» зворушливо виконала Богдана Кизицька. Лемківська пісня «Плине кача», яка є неофіційним гімном Небесної Сотні, прозвучала у виконанні Олексія Демчука.  Театралізовану сценку  показали студенти Луцького педагогічного коледжу Юлія Гурин та Артур Сухацький. Музичні виступи підготувала викладач Надія Павлюк.
       
          Промовистим та емоційним був виступ  Оксани Крамар – організатора культурно – дозвіллєвої роботи Територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) м. Луцька.  Підопічні центру власними руками виготовили квіткову експозицію «Квіти пам'яті Героям України», які були покладені до пам’ятника волинським Героям Небесної Сотні  на Меморіальному комплексі «Вічна слава». Як зазначила Оксана Крамар, кожна квітка несхожа на іншу, як і людські душі, які втратила Україна під час розстрілів на Інститутській. Декламували власні вірші, що яскраво проілюстрували  трагічні лютневі події 2014, Міріада Нікіфорова та Наталія Некрахова. 
         Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою „Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті…”.

           Дякуємо за активність викладачам та студентам Луцького педагогічного коледжу,  Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та Луцького центру професійно  технічної освіти, а також всім учасникам події.


Ведучі заходу – Олена Сільчук та Ольга Граділь.





Немає коментарів:

Дописати коментар