четвер, 16 листопада 2023 р.

«Зроніть сльозу, бо ми не мали сліз…»

 

Сьогодні у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася історична година «Зроніть сльозу, бо ми не мали сліз…» до Дня пам’яті жертв Голодоморів та 90-тих роковин Голодомору 1932–1933 років, яку організували вчителі та учні Боратинської громади.

Україна втратила внаслідок Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодоморів мільйони людських життів. Голодомор – це велика частина нашої історії, яка не перестане боліти ніколи, адже ми щоразу дізнаємось нові факти злочину геноциду проти українського народу.

Провідний бібліотекар відділу читальних залів Алла Євпак долучилася до заходу презентацією книжкової виставки: «Пам’яті негаснуча свіча» та відеопрезентацією книг зарубіжних авторів – дослідників Голодоморів.


Учасники події мали змогу переглянути книги та публікації з періодичних видань, які розкривають причини, хронологічний перебіг подій, соціально-демографічні та морально-психологічні наслідки трагедії, познайомлять з реальними історіями тих, кому вдалось вижити, відтворюють події того жахливого часу.

До експозиції увійшли: зібрання документів та матеріалів з архівів, матеріали Всеукраїнських та Міжнародних наукових конференцій, монографії, художні твори, зібрання документальних й усних свідчень очевидців, в тому числі й емігрантів з України.


Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам’ять всіх жертв голодоморів.

Немає коментарів:

Дописати коментар