пʼятницю, 23 вересня 2022 р.

Культурно-мистецький вернісаж «Єднаймося заради миру!»







В Міжнародний день миру відбулася  публічна акція –культурно-мистецький вернісаж «Єднаймося заради миру!» за ініціативи ГО «Ґендерний креативний простір» у партнерстві з Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки та Освітнім Хабом Волині.

Бібліотека була представлена  книжковою тематичною виставкою «Ми українці. І ми –  непереможні» та ознайомила учасників імпрези  з  виданнями, які відображають літопис воєнних подій 2014-2022 рр.  Були презентовані  книги «100 історій про жінок та дівчат у війні Росії проти України» та «Поезія без укриття», які були написані після повномасштабного вторгнення Росії в Україну і містять спогади, рефлексії і занурення людей у війну під гул сирен та гуркіт евакуаційних потягів. Очільницею ГО «Ґендерний креативний простір» Галиною Єрко були подаровані бібліотеці методичні матеріали, що були видані в межах Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», і які займуть чільне місце на виставкових експозиціях. У виконанні студенток педагогічного коледжу прозвучала поезія сучасних авторів про війну.  

Виставка творчих робіт дітей «Емоції на шляху до миру», які змушені були залишити свої домівки через збройну агресію Росії,  втілили свої мрії про мир та наповнили  власні картини вірою в Перемогу України. Картини надав Ротарі клуб Лучеськ (Олена Галапчук-Тарнавська).

Творчу майстерку з оригамі «Голуб миру» провела Юлія Гринчук, яка долучила всіх учасників мистецького вернісажу до створення традиційного символа.

         Кіноклуб Docudays UA при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки спільно з Кіноклубом «Десята муза» (Луцький педагогічний коледж, керівниця–Ірина Ковальчук) організували перегляд та обговорення стрічки «Остап» (режисер Тарас Дронь / Україна / 2015) з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. В обговоренні фільму взяли участь студенти та викладачі Луцького педагогічного коледжу та старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією у Волинській області) Наталія Бартошук.

Захід проходив у межах Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який у Волинській області реалізує ГО «Ґендерний креативний простір» спільно з ГО «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар