середу, 21 жовтня 2020 р.

Про торгівлю людьми, її сучасні виклики говорили під час зустрічі в Кіноклубі DOCUDAYS UA

Європейський день протидії торгівлі людьми був відзначений  переглядом документальної стрічки  «Моріом» (Швейцарія) режисерів Франчески Скалісі  та Марка Олекси в Центрі європейської інформації Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

 За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 260 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Низка факторів, а саме збройний конфлікт на Сході країни, підвищення рівня мобільності населення, поява внутрішньо переміщених осіб та пов’язані з цим трудова міграція, економічна нестабільність, сприяє тому, що поширюються випадки вчинення  злочинів в сфері торгівлі людьми. За даними МОМ 19% людей, які постраждали від торгівлі людьми, є жінки віком 50+.

 Про сучасні форми експлуатації та нові виклики, що переживає глобалізований світ і Україна зокрема, що створюють небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних  груп осіб, незалежно від віку та статі, говорили під час зустрічі на кіноклубному майданчику. Активну участь в обговоренні документального фільму взяли підопічні Територіального центру соціального обслуговування населення міста Луцька. Експертну оцінку та сукупність ознак цієї злочинної діяльності у фільмі навела регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України по правах людини у Волинській області Любов Сітовська. Також Любов Володимирівна ознайомила присутніх з групами осіб, які можуть бути в групі ризику, а також нормативно-правовою базою з протидії торгівлі людьми в Україні.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар