середу, 16 жовтня 2019 р.

У Луцьку обговорили проблеми соціального сирітства у контексті сучасних міграційних процесів. Переглянули фільм « Я - Куба» (режисер: Осе Свенгайм Дрівенес (Норвегія, Німеччина, Польща)

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська взяла участь у правоосвітньому заході «Соціальне сирітство в контексі сучасних міграційних процесів». Захід організовано регіональним партнером Жанною Литвиною, яка співпрацює з кіноклубом медіапросвіти з прав людини Docudays UA у приміщенні бібліотеки імені Олени Пчілки.

У заході взяли участь студенти та викладачі Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, підопічні Територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька, читачі та працівники бібліотеки. Зустріч була приурочена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, що відзначається 18 жовтня.
Відбулося обговорення основних причини, які безпосередньо впливають на українську сім’ю та спричиняють значну кількість негативних явищ, що сприяють поширенню біологічного та соціального сирітства.
Учасники зустрічі також переглянули фільм режисера Осе Свенгайм «Я - Куба». Це картина про становлення та дорослішання Куби, який має піклуватися про свого маленького брата, поки їхні батьки далеко від дому. Та з часом, коли Куба стає підлітком, він перестає відчувати велику відповідальність, що лягла на його молоді плечі. Історія Куби також вдало ілюструє ситуацію в сучасній Європі, коли батьки залишають дітей у пошуках кращої долі на заробітках за кордоном.
Регіональний представник Уповноваженого звернула увагу присутніх на важливість проведення таких заходів з проблематики соціального сирітства, адже просвітницька діяльність є неймовірно корисною. Любов Сітовська акцентувала увагу на порушеннях прав неповнолітніх дітей шляхом ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання. А також зупинилась на типових порушеннях конституційних прав і свобод людини, які виявляються під час проведення моніторингових візитів інституцією Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області до місць несвободи і можуть кваліфікуватися як катування, жорстоке або таке, що принижує гідність, поводження або покарання.


Немає коментарів:

Дописати коментар