четвер, 10 жовтня 2019 р.

«Слово і пісня – зброя нескорених» Зустріч з учасниками АТО/ООС (з нагоди Дня захисника України)


День захисника́ Украї́ни – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Свято встановлено указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. День захисника України став не просто державним святом, а направду всенародним святом, тому що захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, госпітальєри і  волонтери , дорослі і діти — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російським агресором.
В рамках заходу відбулась зустріч з лучанами учасниками бойових дій в АТО/ОСС: Юрієм Щербиком -  бардом, автором літературних збірок «Небо Донбасу», «На лінії невидимих фронтів» та «Рано жити майбутнім», Валерієм Гнатюком – головою та одним із засновників літературно-мистецького об’єднання «Без меж», членом Ліги українських письменників імені Павла Чубинського, дипломантом ІІІ Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича (2016 р.), Олександром Павшуком, членом літературно-мистецького об’єднання «Без меж».
Кожен із них розповів свою невеличку історію – історію того, як вони, в час, коли на землю України прийшла війна, вирушили на її захист. Свою розповідь Валерій Гнатюк та Олександр Павшук  супроводжували декламацією власних віршів та прозових творів. Уривок зі свого власного роману-фентезі “Дзеркало”, що готується до друку,  зачитав Олександр Павшук, в якому він висловив увесь той жах, який приносить війна.
Юрій Щербик виконав власні пісні, в які вилив свої емоції, біль та переживання. Перша з його пісень – “Що на Волині все найкраще”, вже встигла полюбитися краянам. Він також розповів і про те, яке тепло і підбадьорення приносили у зоні бойових дій надіслані українськими дітьми “Листи до солдата” та малюнки.
Завершилася зустріч хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну та молитвою за наш рідний край.
Ми з вами живемо на цій славній землі українській і повинні знати про наших земляків воїнів-захисників АТО/ООС, які і сьогодні продовжують героїчну сторінку нашої історії, захищаючи наші кордони від ворогів. Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!
Учасниками події були заступник начальника управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Управління юстиції Микола Герасимик та представник Регіонального центру з надання БВПД в області Ірина Кушпетюк. Вони надали  максимальну інформацію учасникам АТО/ООС про їх права і гарантії, а також механізми захисту їх прав в разі порушення, інформували учасників бойових дій про   існуючі пільги. 


  


Хочемо висловити подяку за співпрацю Волинському обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та Луцькому центру професійно-технічної освіти.

Низький уклін всім, хто захищає Україну!
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар