неділю, 9 червня 2019 р.

Перегляд анімаційного документального проекту Монне Ліндстрьом «Рахую дні, рахую роки» (Швеція)

Чергова зустріч у Кіноклубі Docudays UA при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася для учнів пришкільного табору ЗОШ I-II ступенів №11-колегіум. Відбувся перегляд стрічки шведської режисерки Монне Ліндстрьом «Рахую дні, рахую роки». Учні активно долучилися до обговорення фільму, який ґрунтується на реальних життєвих історіях трьох дітей, родини яких опинилися в складних життєвих обставинах. На запитання: «Чи може дитина жити без захисту та що потрібно дитині, щоб почуватися щасливою?» - організатори отримали безліч емоційних та водночас грунтовних відповідей.
Заступник начальника відділу комунікацій та право просвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк повідомила присутніх куди можна звернутися та де отримати правову допомогу. Фахівець Регіонального центру акцентувала увагу на основоположних правах дітей та можливості їх захисту завдяки системі безоплатної правової допомоги. Серед присутніх було розповсюджено буклети «Твої права – твій надійний захист», а також паспорти прав дитини.
Представники Головного територіального управління юстиції у Волинській області Леся Романенко та Зоряна Лукашук допомогли  маленьким громадянам зрозуміти і осмислити свої елементарні права та юридичні аспекти правової держави, також подарували інформаційні матеріали проекту “Я МАЮ ПРАВО!” – листівки “Юридичний лабіринт” та карту “Права дитини”.

Ми надзвичайно вдячні за активність учням та вчителям Луцької ЗОШ №11-колегіум та за співпрацю партнерам – Головному територіальному управлінню юстиції, Регіональному центру з надання БВПД у Волинській області.



Немає коментарів:

Дописати коментар