вівторок, 27 лютого 2018 р.

Мистецький вечір «Слово, моя ти єдиная зброє…» (зустріч з упорядниками книги вибраних творів Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…» та з нагоди 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки)

   
    Є в нашій літературі імена, що не потребують не пишних шат красномовності, ні високих епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас змалечку. Як голос матері, як сонячне світло, як подих рідних просторів. До них належить ім’я безсмертної поетеси – Лесі Українки. ЇЇ поезія будить кожного зі сну байдужості, змушує стрепенутися серцем, відчути готовність до доброчинності і любові.

  У стінах нашої книгозбірні відбулася презентація книги вибраних творів Лесі Українки «Слово, моя ти єдиная зброє…». Літературно-художнє видання підготовлене до друку науковцями Волинського краєзнавчого музею та Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки накладом 300 примірників в 2016 році. Видання здійснено за фінансової підтримки Благодійного фонду «Волинь-2014». Книгу адресовано українським військовим, які відстоюють незалежність нашої держави на сході України. Частина накладу 2016 року було відправлено на фронт, маючи на меті піднесення морального духу українських воїнів. Значна частина накладу надійшла до бібліотек області.

     Упорядниками книги є Анатолій Михайлович Силюк, Наталія Юхимівна Пушкар та Віра Михайлівна Комзюк, які доклали чимало зусиль праці і вміння, щоб всі ми могли насолоджуватися поетичним словом геніальної Лесі Українки.

   Наталія  Юхимівна Пушкар – український історик, краєзнавець, музеєзнавець, лесезнавець, поділилася спогадами про роботу над підготовкою збірки і прочитала поезії Лесі Українки, подарувала факсимільні (1914р.), репринтно відтворені  (1892р., 1893р.) видання  творів Лесі Українки та літературу про письменницю. 
   Зеленова Лариса Феодосіївна – заслужена артистка України, продекламувала уривок з драми Лесі Українки «Бояриня».
   Гості заходу прослухали літературно-музичну композицію: «Нехай мої струни лунають», у виконанні Оксани Крамар, Лариси Бондарук, та Ольги Калашевої.
      Поезію Лесі Українки прочитали: Галина Степанюк,  Наталія Шпанчук, Ання Гут.
     Дай, Боже, нам, хоч частину тієї мужності й дієвої любові до своєї Вітчизни, якими так переповнена була славетна Леся Українка. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.

Немає коментарів:

Дописати коментар