четвер, 16 лютого 2017 р.

ЗИМА, ЩО НАС ЗМІНИЛА

   Під такою назвою у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбувся вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні.
    Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві в 2013 – 2014 рр. на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській.
     В кривавих подіях під час Революції Гідності серед загиблих були і наші волиняни. 23-го серпня 2015 у Луцьку було увічнено пам'ять загиблих під час подій на Майдані встановленням меморіальної стели Героїв Небесної Сотні. Цим монументом вшановано подвиги Василя Мойсея та інших шести волинських  Героїв України: Олександра БадериСергія БайдовськогоЕдуарда ГриневичаЮрія СидорчукаІвана ТарасюкаВіктора Хом’яка. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли український народ, вже в сучасний період новітньої історії боротьби за утвердження Української державності, продемонстрував свою європейськість, гідність і прагнення до свободи. Революція Гідності назавжди змінила  свідомість українців. Ми відчули й усвідомили себе окремою самобутньою нацією.   
   На вечорі прозвучала патріотична поезія у виконанні волинських авторів – Лукії Василевської та Марії Пишук. Літературний твір прозвучав у виконанні учасника дикламаторського гуртка "Слово – не криця" будинку культури мікрорайону Вересневе – Олександра Ковальчука та художнього керівника Оксани Крамар. Пісню про Україну виконала Марійка Гладунець. Власну поезію прочитала студентка Луцького Національного технічного університету Василина Луцан. Особливо зворушливо прозвучала поезія у виконанні поета  Володимира Мартиненка, учасника подій на Майдані, члена літературної студії "Зорі над Стиром". Учасники заходу переглянули відео нашого земляка, який брав участь у подіях на Майдані – Рустама Хамраєва. Рустам на війну пішов добровольцем прямо з Майдану. Луцький айдарівець загинув, захищаючи незалежність України на Сході нашої держави. Відео надала родина загиблого бійця. 
На заході була презентована книжкова виставка: "Їм у віках судилося безсмертя "  
 Ведучі заходу – Олена Сільчук та Клавдія Гайтрова.

Немає коментарів:

Дописати коментар