понеділок, 30 січня 2017 р.

ШЛЯХ ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ, УКРАЇНА В РЕВОЛЮЦІЙНУ ДОБУ 1917-1921рр.»

   Сьогодні у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася історична година: «Шлях державотворення. Україна в революційну добу 1917-1921рр.»
Одним із головних періодів державотворчого процесу є період відродження української державності (19171921рр.) Саме тому 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917–1921 років. Відповідний Указ Президент України Петро Порошенко підписав 22 січня 2016 року. Символічно, що Указ видано в день, коли українці відзначають становлення першої української Незалежності у 1918 році — Української Народної Республіки.
   На заході  присутніх було ознайомлено з ходом національно-визвольних подій 1917–1921років.
   Період 1917–1921 рр. не великий за тривалістю, однак в умовах століть бездержавності надзвичайно промовистий і цілком необхідний для сучасної держави.
   Під час події експонувалася книжкова виставка: «Головні віхи української революції». Гості змогли ознайомитися з історичними матеріалами та статтями, в яких розкривається хід та причини Української революції 1917–1921рр.: художніми творами, публіцистикою різних часів. Найцінніша частина виставки – подаровані рідкісні видання української діаспори з колекцій Юрка Покальчука, Прокопа Наумчука та Якова Зозулі.
   На заході про створення Центральної Ради розповів викладач суспільних дисциплін Луцького педагогічного коледжу – Анатолій Іванович Кравець. Про події в Україні за часів Гетьманату Павла Скоропадського ознайомила всіх присутніх студентка Луцького педагогічного коледжу – Яна Ярощук, а більш детальніше про Директорію розповіла студентка Луцького педагогічного коледжу – Катя Сидорук.
   У підсумку гості переглянули фільм з серії «20 кроків до мрії: Універсали Центральної Ради та Акт Злуки» створений Національною телекомпанією України.









Немає коментарів:

Дописати коментар