вівторок, 27 вересня 2016 р.

"САДІВСЬКА РЕСПУБЛІКА" ОЗБРОЇЛАСЬ ЗНАННЯМИ ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ

   Перегляд фільму „Трудний” українських режисерів Миколи Бондарчука і Дмитра Тяжлова відбувся 26 вересня в ЗОШ І-ІІІ с. Садів Луцького району в рамках виїзного засідання Кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.  Глядачами були школярі 10,9,8,7,6,5 класів, тобто 6 куренів  «Садівської республіки». Традиційно після перегляду пройшло обговорення картини, яке торкалося питань упередженого ставлення до безпритульних дітей, дітей з малозабеспечених сімей та дітей, батьки яких перебувають в складних життєвих обставинах. Керівник кіноклубу Жанна Литвина розкрила школярам такі поняття як «дискримінація», «булінг», «упереджене ставлення», адже в процесі  обговорення була піднята тема жорстокого ставлення та психологічного насилля між однолітками в шкільному середовищі.
   Обговорюючи почуття героя фільму кожен зізнався, що теж не завжди слухається батьків, адже досить часто здається, що вони бувають надто вимогливі та безкомпромісні, і багато у кого виникало бажання втекти із дому, хоча б на деякий час.
   Під час заходу було оголошено конкурс малюнків «Усі ми різні - усі ми рівні», який триватиме до кінця жовтня. Виставка творчих доробків та нагородження переможців відбудуться на фінальному заході у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки 8 листопада 2016 року.
   Ініціатива реалізовується в межах мікрогранту проекту Центру правових та політичних досліджень «СІМ» «Активізація громадянського суспільства шести областей України для подолання стереотипів та інтеграції ВПО у життя громад «Декалог примирення», підтриманого The Black Sea Trust, проекту Фонду Германа Маршалла (Project of the German Marshall Fund of the United States).

Немає коментарів:

Дописати коментар