четвер, 28 березня 2013 р.

"Ми справжні перед Богом, як у віршах..." (підбиття підсумків VI обласного літературного конкурсу "Неповторність")


      У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки вже вшосте на літературному вечорі "Ми справжні перед Богом, як у віршах..." оголошено переможців та лауреатів обласного літературного конкурсу «Неповторність»  на кращі поетичні та прозові твори серед творчої молоді віком від 15 до 30 років.


          Ініціатор конкурсу – відомий волинський письменник Йосип Струцюк. Першим головою журі був Олександр Рисак – доктор філології, професор, поет і літературознавець. 

         З книгами переможців попередніх п’яти конкурсів гості вечора могли познайомитися на книжковій виставці: "Розкидано світом слова недомовлені..." 
   
        Організаторами творчого змагання є управління культури, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки.
       Особливістю останнього конкурсу, участь в якому взяли 80 молодих поетів і прозаїків,  є розширення географічних меж. На конкурс надійшли роботи з Львівської, Рівненської, Запорізької, Полтавської, Чернівецької, Івано – Франківської областей.



  Переможцем  конкурсу стала Наталія Котович з міста Любомля. Її щиро вітав з перемогою і вручив сертифікат на видання книги заступник начальника управління в справах сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин









Друге місце посіли Наталія Шульська і Юлія Фініковська, третє – Володимир Грисюк (Галаган), Тетяна  Регешук  та Галина Охманюк . Вони отримали грошові премії. Валерій Дмитрук – заступник начальника управління культури облдержадміністрації привітав переможців і побажав молодим авторам творчих успіхів і перемог.
   Журі також відзначило неабиякий талант інших учасників конкурсу. Зокрема: Ольги Віняр  Ірини Горщар, Ірини Дерлюк, Юлії Закутні, Ірини Килюшик, Нати Коваль, Наталії Ковч,  Лєни Шторм та Наталії Хвесик. Добрі слова заслужили і жителі інших областей України: Мартинюк Олександр і Тужиков Андрій з Чернівців, Теліга Катерина із Запоріжжя. 

       





   З теплим словом до переможців та учасників конкурсу звернулися голова Волинської організації НСПУ Олег Потурай та голова журі конкурсу Клавдія Корецька.

        Переможці конкурсу познайомили присутніх зі своїми творами.










       Вечір провела Жанна Литвина. Поезію члена журі Миколи Мартинюка прочитала Клавдія Урдюк








Немає коментарів:

Дописати коментар