понеділок, 15 липня 2024 р.

Незламні духом.

 
Свято запроваджене указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України, в День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.

День української державності має символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Тризуб був символом князя Володимира Великого, за часів якого відбулося хрещення Київської Русі. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Київській Русі, середньовічній державі, центром якої був Київ.

Чи не на кожному етапі свого становлення український народ боровся за право мати свої кордони та визначати свою ідентичність. За право на самостійність й незалежність. За право самим обирати свій шлях.

Сьогодні ми б’ємося та боремося за збереження України. За її свободу та незалежність. За право жити у демократичній, європейській державі. За збереження спадщини, яку ми вибороли завдяки тисячам хоробрих людей в різні часи.

У відділі читальних залів експонується книжкова виставка «Незламні духом. Літопис українського державотворення». Запрошуємо до перегляду. Разом до перемоги!


Немає коментарів:

Дописати коментар