середу, 27 липня 2022 р.

День Української Державності

 
 

 
День Української Державності відзначається 28 липня – у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. З метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого – державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна. 
У відділі читальних залів розгорнута книжкова виставка «Хрещення Київської Русі-України: тисячолітня спадщина», присвячена дню Української Державності. Головною складовою тематичної експозиції є видання, які надійшли від Українського інституту книги в межах програми поповнення фондів публічних бібліотек. Це книги, які висвітлюють важливі історичні періоди чи події, сприяють розумінню історії України без цензури і фальшувань, повертають забутих чи силоміць вилучених із суспільного дискурсу персоналій, сприяють створенню національної ідентичності і становленню нашої державності. На виставці також представлена частина найкращих книг з історії України за версією рейтингу «Історичної правди» та – УІК. Видання, які отримані в межах програми поповнення фондів публічних бібліотек, брендовані спеціальними наліпками і з ними можна ознайомитися у відділі читальних залів. 
P.S.Український інститут книги - державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном. 
 

 

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар